Kunstmin

Info

Kunstmin vind je op twee locaties in de binnenstad van Dordrecht, de Schouwburg en het Energiehuis. Slechts vijf minuten lopen van elkaar. Receptie & Kassa vind je in het Energiehuis.

Schouwburg
Kunstmin biedt programma's in een divers aantal genres. Artiesten zeggen ons vaak dat ze Schouwburg Kunstmin een van de mooiste theaters van Nederland vinden. De stijlvolle en eigentijdse Schouwburg van Kunstmin is een rijksmonument uit 1889. Het gebouw werd ontworpen door architect Jan Verheul. Het gebouw is geliefd vanwege het neo-barokke interieur dat architect Sybold van Ravesteyn in de jaren dertig van de vorige eeuw toevoegde. Ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten kenmerken zijn stijl. Ravesteyn ontwierp ook het halfronde paviljoen aan de zijkant van het gebouw. Daar bevindt zich momenteel het Theatercafé.
Het moderne interieurontwerp van Studio Makkink & Bey werd toegevoegd in 2014. Naast de Grote Zaal, de Kleine Zaal, het Theatercafé en de Verheul Foyer, kunnen we verschillende subruimtes creëren door het gebruik van bijvoorbeeld de modern en ruim opgezette kleedkamers en de Artiestenfoyer.

Energiehuis
Het Energiehuis is een voormalige elektriciteitscentrale en bestaat uit drie afzonderlijke, tegen elkaar aangebouwde bouwwerken. Het eerste dateert uit 1901 in eclecticistische bouwsstijl, het volgende uit 1915 in een traditionele stijl en het laatste uit 1928 in functionele bouwstijl. Het is een mooi voorbeeld van fabrieksarchitectuur.
Sinds 2013 is het Energiehuis ingericht als een levendige plek voor meerdere podiumorganisaties als Kunstmin, Bibelot en SCe. En ook Grand Cafe Khotinsky.
Het Energiehuis is een robuust, stoer en industrieel pand met twee zalen waar Kunstmin programmeert: Machine 3 en Ketel 1.

Kunstmin

Schouwburg (Grote Zaal | Kleine Zaal)

  • Sint Jorisweg 76
  • 3311 PL Dordrecht

Energiehuis (Machine 3 | Ketel 1)

  • Noordendijk 148
  • 3311 RR Dordrecht

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

logo kunstmin guitarpoll