Dolhuis

dolhuis guitarpoll

Dolhuis

Info

Het Dolhuis is een monumentaal pand in het centrum van Dordrecht.
Tot 1572 was er het klooster van de Cellebroeders gevestigd. Van 1572 tot 1723 deed het pand dienst als Dolhuys of Dolhuijs. Dit hield in dat er geesteszieken of krankzinnigen opgevangen werden. Het Dolhuys was daarmee een vroege en primitieve voorloper van de huidige psychiatrische instellingen. In 1723 werd het Dolhuis verkocht en verhuizen de bewoners naar het Leprooshuis in de Vriesestraat. Het gebouw werd particulier eigendom.
Het complex heeft daarna verschillende bewoners en gebruikers gehad. Zo was het in gebruik als blauwselfabriek en had glazenier Toon Berg er zijn atelier. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het een ontmoetingscentrum voor jongeren uit Dordrecht en omgeving. Het was de thuisbasis voor de band The Zipps. Later waren er afwisselend verschillende dans- en horecagelegenheden gevestigd zoals de Fame, Anders en Dolhuys.
Momenteel is in het Dolhuis het podium Dolhuis gevestigd. Dolhuis is nu een poppodium, club, cafe en ruimte voor feesten en partijen. Naast de vaste programmering van concerten en dancefeesten is de ruimte ook af te huren voor verschillende evenementen zoals recepties en jubilea.

Dolhuis

  • Dolhuisstraat 55
  • 3311 VE Dordrecht

Contact

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   279   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Dolhuis

logo dolhuis guitarpoll