Dicky Woodstock

dicky woodstock guitarpoll

Dicky Woodstock

Info

Dicky Woodstock is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in Steenwijkerwold, dat tot en met 2004 in Baars werd gehouden. In 2022 op 4, 5 en 6 augustus is de 32ste editie van het festival. Het is altijd in het eerste weekend van augustus. De allereerste editie in 1989 duurde een dag, in de jaren daarna werd ook de vrijdag erbij getrokken. Tegenwoordig begint het festival op donderdag en eindigt het in de nacht van zaterdag op zondag.
In de loop der jaren hebben internationale artiesten op Dicky Woodstock opgetreden (vooral ‘gouwe ouwe’ artiesten zoals Slade, Middle Of The Road, Fortunes, Chuck Berry en Kim Wilde), maar ook Nederlandse topbands (Golden Earring, Rowwen Héze, Anouk, Normaal en Di-rect) én lokaal/regionaal talent.
Dicky Woodstock is een echt ‘plattelandsfeest’. Behalve het popfestival zijn er allerlei activiteiten, die je typisch voor het platteland kunt noemen. Zoals het bekende Zwientie Tikk’n, Trekkertrek wedstrijden, Autorodeo’s, Schansspringen met auto’s, Bull Shit en Luchtballon Koe. Het bestuur maakt er een sport van om elk jaar weer iets nieuws en ludieks te bedenken. Met name de zaterdag, de familiedag, staat bekend om allerlei randactiviteiten.
Inmiddels staan er vier grote tenten op het terrein met vier podia. Er zijn kermisattracties en bezoekers kunnen overnachten op een nabijgelegen camping. In totaal werken er 80 á 90 vrijwilligers mee aan het evenement.
Het festival is in 31 jaar tijd behoorlijk gegroeid. Kwamen op de eerste editie in 1989 nog zo’n achthonderd bezoekers, inmiddels zijn het ruim vijfentwintigduizend. Niet alleen uit de directe omgeving, maar uit alle delen van het land. Plattelandsfeesten zoals Dicky Woodstock (en met als bekendste voorbeeld de Zwarte Cross in de Achterhoek), worden steeds populairder. Ook vanuit de grote steden en de Randstad groeit het aantal bezoekers.

Hier bestel je tickets

Dicky Woodstock

Dicky Woodstock 2023 gaat los op 3, 4 en 5 augustus.

  • Hesselingendijk 2
  • 8341 TP Steenwijkerwold

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   320   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Dicky Woodstock

logo dicky woodstock guitarpoll