Ekaterina Uvarova

Home Klassiek Ekaterina Uvarova
n

Ekaterina Uvarova is een nieuwe naam in de huidige generatie Russische klassieke gitaristen. Ze begon met gitaarspelen op veertienjarige leeftijd en studeerde in 2020 cum laude af aan de Maimonides Academy bij universitair hoofddocent Arkady Reznik. Ze volgde masterclasses bij de belangrijkste figuren uit de klassieke gitaarwereld, zoals L. Brouwer, S. Rak, C. Marchione, T. Müller-Pering, R. Jousselme, O. Tolonen, T. Offermann, G. Reichenbach , A. Zonn, G. Bandini, R. Izquierdo, L. Imbiriba, E. Franceri, R. Mamedkuliev. Ze studeerde aan de zomergitaarschool in de stad Borgo Val di Taro (2016, Italië).
Ekaterina won meer dan 20 prijzen in internationale competities, waaronder het Nationaal klassiek gitaarconcours op de Krim (Simferopol, 2020), het Internationaal Competitie-Festival van gitaristen en componisten “Time of the Guitar” (Moskou , 2019), de internationale wedstrijd “Guitar Virtuosos” (St. Petersburg, 2019), de International Maimonides Competition “Golden Age of Guitar” (Moskou, 2018), de Nationale festivalcompetitie “Guitar Renaissance” (Kurgan, 2018) en de Nationale competitie van klassieke gitaarartiesten “Six Strings” (Ozyory, 2018).
In 2017 werd ze uitgenodigd om op te treden in een van de meest prestigieuze zalen van Rusland: de Tsjaikovski-concertzaal. In 2020 nam Ekaterina Uvarova deel aan de uitzending op de populaire nationale radio «Radio Rusland.
In 2021 volgt Ekaterina de masteropleiding aan het Fontys conservatorium bij professor Johan Fostier.

Ekaterina Uvarova
1994, Krasnoyarsk, Rusland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR