Chassé Theater

Chassé Theater - guitarpoll

Chassé Theater

Info

Het Chassé Theater in Breda is meer dan alleen een theater. Het is een cultureel hart dat al jarenlang een gevarieerd programma aanbiedt aan een breed publiek. Van grote musicals tot intieme theatervoorstellingen, van bekende cabaretiers tot opkomend talent: het Chassé Theater heeft voor ieder wat wils. In dit artikel duiken we dieper in de geschiedenis, de programmering en de unieke locaties van dit bijzondere theater.

Geschiedenis Chassé Theater

Het Chassé Theater heeft een rijke geschiedenis. Gelegen naast de oude Kloosterkazerne, is het uitgegroeid tot een van de grootste (film)theaters van het zuiden. Met ruim 400.000 bezoekers per jaar is het een geliefde bestemming voor zowel Bredanaars als bezoekers van buiten de stad. De missie van het theater is helder: het presenteren en bevorderen van podiumkunsten en artistieke films in al hun vormen.

Veelzijdige programmering

De programmering van het Chassé Theater is net zo divers als het publiek dat het trekt. Naast grote musicals en bekende cabaretiers biedt het theater ook een podium aan jong talent en experimentele voorstellingen. Er is een uitgebreid aanbod voor kinderen en families, maar ook liefhebbers van klassieke muziek en dans komen aan hun trekken.
Het Chassé Theater beschikt over meerdere zalen, elk met een eigen sfeer en capaciteit. De grote zaal is perfect voor grote musicals en concerten, terwijl de kleinere zalen meer geschikt zijn voor intieme voorstellingen. Daarnaast is er ook een filmzaal met een groot scherm en uitstekend geluid.

Horeca Chassé Theater

In het Chassé Theater is er voor ieder wat wils, van een snelle kop koffie en een gebakje tot een uitgebreid diner met bijpassende wijnen. De horecagelegenheden binnen het theater zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden een mix van comfort, stijl en culinaire hoogstandjes.
De Foyer
De centrale ontmoetingsplek waar je voorafgaand aan de voorstelling kunt genieten van een drankje en een hapje. De sfeer is ontspannen en biedt een mooie gelegenheid om bij te praten met vrienden of kennis te maken met nieuwe mensen.
Het Restaurant
Voor een meer uitgebreide culinaire ervaring kun je terecht in het restaurant van het Chassé Theater. Hier worden seizoensgebonden gerechten bereid met verse, lokale producten. Het restaurant is ook een uitstekende locatie voor een zakelijke lunch of een romantisch diner.
De Bar
Na afloop van de voorstelling kun je in de bar napraten over de beleving. Hier kun je kiezen uit een uitgebreide cocktailkaart, verschillende soorten bier en wijn, en heerlijke borrelhapjes.

Chassé Theater

  • Claudius Prinsenlaan 8
  • 4811 DK Breda

Contact

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   353   gigs van optredene gitaristen gevonden

Chassé Theater

logo chasse theater guitarpoll