Jonathan Kreisberg

Home Jazz Jonathan Kreisberg
n

Jonathan Kreisberg werd geboren in New York City, maar verhuisde op tienjarige leeftijd met zijn familie naar Miami. Daar begon hij gitaar te spelen en op 16-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de New World School of the Arts, waar hij zich toelegde op jazzstudies.
Zijn talent en toewijding bleven niet onopgemerkt. Nog als tiener werd hij al belicht in muziektijdschriften zoals Guitar Player en DownBeat. Hij won een beurs om te studeren aan de University of Miami, waar hij gitaar speelde in de beroemde Concert Jazz Band.
Tijdens zijn studietijd in Miami toerde hij door Brazilië en trad hij op met jazzgrootheden zoals Joe Henderson, Michael Brecker en Red Rodney.
Na zijn afstuderen begon Kreisberg zich te profileren in de straight-ahead jazzscene, maar hij speelde ook mee in diverse andere muzikale projecten. Hij leidde groepen met muzikanten zoals Larry Grenadier, Bill Stewart, Gary Versace en Kevin Hays.
Hij bracht albums uit op labels als Criss Cross, Mel Bay en zijn eigen label, New For Now Music.
Kreisberg staat bekend om zijn lyrische en melodieuze gitaarspel. Hij put inspiratie uit diverse muzikale genres, waaronder jazz, rock, blues en klassieke muziek.
Hij is een virtuoze improvisator en een gedreven bandleider.

Jonathan Kreisberg
19.. , New York City, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gibson ES-175D Cutaway Archtop Electric Sunburst - guitarpoll
Gibson ES-175D Cutaway Archtop Electric Sunburst